Раціоналізація технологічного процесу на складі

Початок проектування складського технологічного процесу укладено в попередній постановці вимог до складу, що враховують потреби компанії. Деяка інформація про комплекс необхідних умов роботи складу з’являється на передпроектному етапі. В ході схематизування руху товару в цілому по підприємству можна виявити основні цілі майбутнього облаштування і більшість первинних характеристик. У підготовчому аналізі вирішуються кількість, місця розташування і які основні роботи повинен виконувати складська площа. Процес вантажопереробки на складі-одна з відправних точок аналізу.

При осмисленні системи руху товару в збуті торгово-виробничих вантажів можливе рентабельне перетворення сервісу з повнофункціональних в експедиційні, з усіма наслідками, що випливають змінами всередині складських процесів. Важливим критерієм при формуванні вимог до складської системи-внутрішній зв’язок сервісних елементів компанії, процес комплектації товару на складі. Проектуючи організацію і принципи зберігання необхідно враховувати потреби і специфіку сервісів постачання і збуту, логістики та особливості поставок вантажу. логістичний процес на складі і його основні етапи.

Як приклад представимо вимоги до складу, сформовані сервісами постачання і збуту організації, зайнятої оптовим продажем/постачанням комп’ютерних деталей.

Вимога :

  1. Прискорити термін вхідного контролю товару прибуває на склад, так як на сьогоднішній день цей процес забирає до 2 раб.день. Мета-скоротити термін процесу його до 1 дня (8 раб. години).
  2. Створити потенціал для тимчасового збереження прибулих конфліктних поставок з можливістю перебування обох 2 дні.
  3. Необхідно щоб вантаж отримав статус перебування на тимчасовому зберіганні, врахований в складському регістрі, але не був допущений до продажу зі складу.
  4. Створити можливість вибіркової перевірки ваги окремої грузоедініци з прибулої партії. Поліпшення контролю кількості, оперативне виявлення нестачі, Актуалізація товарної бази,
  5. Забезпечити можливість контролю зміни кодових даних при постачанні вантажу та оперативного інформування про зміни в сервісі постачання.

Рішення:

  1. Зміна штатного розкладу регламентують повну приймання в період однієї зміни за умов дисбалансу вхідного вантажопотоку. Функцію проходження терміновим нормам в процесах завантаження виконувати диспетчеру складу.
  2. Створення відокремлених складських площ (фізичних, логічних) з функцією «експедиційний».
  3. Підстава сервісу «експедиція» для виконання потреб ізольованого зберігання і контролю допуску до реалізації.
  4. Внесення в технологічний процес операції вибіркового зважування з відокремлення трудовитрат та інструментальних ресурсів. Функцію виконання в контрольних процесах виконувати бригадиру приймання.

Укладення:

Даними нововведеннями були усунені недоліки в товарообігу і задоволені Сервісні вимоги до складу, сформовані сервісами постачання і збуту організації поряд з даною оптимізацією складської організації робіт, позначаємо основні цілі даного виробничого елемента.

работа склада

Раціонально сформований технологічний процес на складі забезпечує наступне:

  • оптимальне складування вантажу, що дозволяє економне витрачання складських площ, а також збереження вантажів (облаштування складу);
    раціональне використання вантажно-розвантажувальної техніки в середовищі складських процесів;
  • послідовне і збалансоване операцій на складі, що приводить до рівномірної зайнятості складського персоналу.
  • виконання вимог щодо раціональної організації складських операцій у відбірці вантажу з місць зберігання, комплектації, упаковці та підготовці їх до відвантаження на складі;
  • чітка організацію централізованої поставки вантажу;
  • точне, актуальне твір контролю за кількістю і якістю прийнятого товару (термін вхідного контролю товару).

Принципова схема технологічного процесу, виконана на основі сформованих цілей і завдань, являє собою взаємопов’язану послідовність технологічних операцій, передбачені в технологічних процесах. Кожна з них ділиться на кілька процедурних елементів, що входять в неї. На першому етапі проектування вказують взаємозв’язок не окремих процесів, а укрупнених операційних блоків. Логістичний процес на складі укрупнено ділиться.

Контроль кількості поставляються на склад вантажів повинен проводиться з виборчою перевіркою відповідності заявленим характеристикам. Часткове відкриття тари поставки повинно бути введено в принципову схему вантажообігу.

Важливим є розподіл праці на складі шляхом об’єднання персоналу в технологічні бригади відповідно до складських процедур. Необхідна мотивація творчої ініціативи працівників. Створення правил колективної відповідальності також дуже впливає на результати роботи і збереження вантажу.

Організація робочого місця і комплектація його необхідним обладнанням та інвентарем. Використання засобів зв’язку, укупі з правильним плануванням і грамотною інсоляцією (освітленість) сприяє скороченню терміну виконань технологічних операцій і підвищенню ефективності роботи персоналу. Необхідно своєчасно оповіщати персонал інформацією по господарському обслуговуванню, проводити плановий ремонт використовуваного обладнання та інструменту. Доцільно створити регламентовані схеми з вивчення, аналізу і застосування персоналом передових прийомів і методів в складуванні і переміщенні вантажу.

Для улучшения эффективности выполнений на успешных предприятиях реализуется схема нормирования труда. Это устанавливает оптимальную численность и квалификационное соотношение  персонала в соответствии с его регламентом, а так же объемом и спецификой операций.

Для достижения этого возможно применять на местах визуальное отображение идеального состояния рабочего места(фото) и разместить таблицы с четкими почасовыми указаниями плановой деятельности. Нормирование труда в складском хозяйстве достигается в установлении нормы выработки, срока обслуживания и количества занятых людей.

Оптимізація складських процесів включає Планове поліпшення кадрової роботи. Процес комплектації товару на складі висококваліфікована робота.Необхідно вдосконалювати кваліфікацію персоналу, грамотно відбирати і розподіляти кадри. Технологічний процес на складі це важливо, а особливо — технологічний процес на складі готової продукції, де ідельное стан совара після відвантаження — запорука вдалого продажу.

Оптимізація в організації праці персоналу на виробництві доступна завдяки створенню відповідних умов праці. Покращує продуктивність і кроки, спрямовані на збереження здоров’я і працездатності колективу, для цього важливо затвердження точно розмірених режимів праці і відпочинку, а також збалансованих робочих графіків. Процес коригування запасів на складі готової продукції та сировини залежать від такої оптимізації.